Orange salat

28 Feb

Fik inspiration til denne salat, engang jeg så en vegetarisk udsendelse af “River Cottage”. Den er helt ideel til stærke, asiatiske retter.
Portionsstørrelse: 3-4 personer

Ingredienser:
3 appelssiner
5 store gulerødder
3 æbler
1 frisk rød chili
Limesaft

Fremgangsmåde:
Appelsin skrælles og bådene skæres i mindre tern. (Ca. 1 x 1 cm)
Æblet kan skrælles, men det er ikke nødvendigt. Del æblet med en æbledeler, og skær bådene i mindre tern. (Ca. 1 x 1 cm.)
Gulerødderne skrælles. De kan rives, men da det kræver meget arbejde, plejer jeg at skære dem i tynde skiver, ca.3 mm tykkelse. Så bevarer man også sprødheden.
Chilien hakkes så fint som muligt. Brug så meget som du har lyst. Vask fingre grundtigt bagefter, ellers risikerer du chili i øjene, og det er ikke rart!
Bland det hele og vend til sidst noget limesaft i.

Servering
Serveres som tilbehør, til fx asiatiske retter eller en god, grillet bøf.

Bonusinfo:
Limesaft kan købes ligesom citronsaft på flaske. Det letter arbejdet og er også billigere end at købe friske lime.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: