Panna Cotta

28 Oct

Fløde er og bliver et dansk, kært folkeeje. Om sommeren kommer vi flødeskum på toppen af vores Irish Coffees og til jul kommer det i vores Ris ala mande. Panna Cotta er en italiensk flødedessert med vanilje og smager helt fantastisk, til enhver lejlighed.

Portionsstørrelse: 4 personer

Ingredienser:

1 vanilje stang
4 dl fløde
40 g sukker
3 blade husblas

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Kom fløde, samt vaniljekorn og vaniljestangen, og sukker i en skål.
Sæt skålen i vandbad. Lad det småkoge i mindst 10 min.
Udblød imens husblas i koldt vand.
Tag skålen ud af vandbadet (lad gryden med vand stå), fjern vaniljestangen og rør husblassen ud i den varme fløde.
Sæt gryden tilbage på komfuret og opløs husblas fuldstændig over svag varme.
Skyl dessertskåle der skal bruges i koldt vand.
Hæld den kogte fløde i og lad den stivne i køleskab i 4-5 timer.
Vend de færdige panna cottaer ud på desserttallerkener.
(De er nemmere at vende ud hvis skålene kort dyppes i varmt vand på ydersiden) Men ikke for længe, da panna cottaen ellers smelter i siderne.

Servering:

Smager fornemt i sig selv. Men da det kan være en lidt tung dessert er frisk frugt et godt supplement. Prøv med hindbær eller jordbær, der har en tilpas syre og sødme til desserten.

Bonusinfo:

Da desserten består af næsten kun fløde, kan den ikke holde sig mere end få dage i køleskabet, da fløden ellers bliver harsk. Så spis den hurtigst muligt. Det er altid nemt at lave en ny portion.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: