Perlebyg Risotto

23 Oct

Perlebyg er den mest dyrkede kornsort i Danmark. Da perlebyg indeholder flere kostfibre end ris, giver det en mere næringsrig risotto – uden at det går ud over smagen.

Portionsstørrelse: 3-4 personer
Tilberedningstid: Ca. 1 time

Ingredienser:

2,5 dl perlebyg
½ l bouillon
2,5 dl. hvidvin
½ løg
En håndfuld helbladet spinat
5 timiankviste
Smør
Parmesan, eller anden hård ost
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak løg og steg i olie med timian til løgene er glasklare.
Tilføj perlebyg og steg med et par minutter, til byggene er “glaserede” af olien.
Tilføj spinat og steg kort med.
Tilføj hvidvin så det lige dækker, og lad sive ind. Fortsæt denne proces til al hvidvin er brugt.
Gør det samme med bouillon.
Når perlebyggen er ved at binde sammen, men uden at være færdig tilberedt kan der med fordel puttes låg på gryden, så væsken ikke fordamper.
Når perlebyggen er færdigkogt tilføjes et par klumper smør, ca. 3 knivfulde og en masse revet ost efter behag.
Smages til som ønsket.
Kom gerne noget ekstra grønt i risottoen inden serving for at få lidt farvespil.

Servering:

Risotto smager fantastisk i sig selv, men også godt som tilbehør. Prøv fx risotto til et stykke lækkert fisk.

Bonusinfo:

Det er vigtigt der ikke kommer for meget væske i ad gangen når man laver risotto, da det kan ødelægge den klæbrige konsistens man ønsker.
Da perlebyg er længere tid om at blive færdigtilberedt i forhold til risottoris, tager denne risotto længere tid end normalt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: