Linsesuppe med ingefær

21 Oct

Linser kan købes hele året tørrede og koster ikke ret meget. Denne suppe har en mere pikant smag end en traditionel dansk porresuppe, men er stadig så mild at hele familien kan være med.

Portionstørrelse: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 1 time

Ingredienser:

2 små løg
2 fed hvidløg
2 porre
4 stilke bladselleri
2 spsk olie
200 g røde linser
1 spsk madras-karry
1 tsk hel spidskommen
10 g frisk ingefær (kan købes på glas)
1 l bouillon
salt/peber
citronsaft
(1 æble)

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg. Skær porren i ringe. Skær bladselleri i mindre stykker
Varm olie i en gryde og steg grøntsagerne i nogle minutter uden de tager farve. Tilsæt linser.
Riv ingefær fint (hvis der bruges frisk ingefær) og kom i gryden med karry og spidskommen.
Tilsæt bouillon og linser, og lad koge i ca. 20 min.
Blend suppe til cremet konsistens og smag til med salt, peber og citronsaft.

Servering:

Server med hakkede, små stykker æble og evt. brød.

Bonusinfo:

Linser er rige på protein og dermed ideel i vegetarretter, da de dækker det proteinbehov man ellers får stillet ved at spise kød. Desuden skal de ikke lægges i blød før de tages i brug, modsat mange andre tørrede bælgfrugter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: