Klar suppe med broccoli, hvidkål og kartofler

21 Oct

En klar suppe er altid et hit og kan laves med stort set alt. Prøv denne med broccoli, kål og kartofler med lækre, sprøde rugbrødscroutoner til. Den er nem og hurtig!

Portionstørrelse: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 1 time

Ingredienser:

½ broccoli
5 blade hvidkål
3-4 store kartofler
½ løg
½ l bouillon
Salt, peber, stødt koriander

4 skiver rugbrød
Olie

Fremgangsmåde:

Skær broccoli ud i små buketter. Den store rod kan også bruges, skæres i tynde ringe.
Skær hvidkålsbladene i små tynde stænger.
Skræl kartoflerne og skær i 2 x 2 cm. tern.
Hak løg og svits i olie med koriander.
Svits resten af grøntsagerne med.
Tilføj bouillon.
Lad suppen koge til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber

Skær rubrødskiverne ud i 1 x 1 cm.
Kom dem i en skål og bland dem i olie og med groft salt.
Lægges på en bageplade så spredt ud som muligt og varmes i ovnen ved 200 grader til de er sprøde. Sørg for at rode rundt i dem undervejs så de bliver sprøde på alle sider.

Servering:

Server suppen med croutonerne

Bonusinfo:

Brug dine gamle tørre rugbrødsskiver til croutoner. Skal du ikke lave suppe i den nærmeste fremtid kan du med fordel skære dem ud inden de bliver dårlige og fryse dem ned indtil da.
Da der er meget spild med hvidkålen i denne opskrift kan man med fordel lave andre opskrifter med hvidkål indenfor samme periode så den ikke går til spilde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: