Humus

21 Oct

Humus er en hel fantastisk creme af kikærter der smager godt til næsten alt. Er ideel om sommeren til pasta eller salater.

Ingredienser:

500 g. kikærter (en pose)
3 fed hvidløg
1 spsk tahin (sesampasta)
2 dl olivenolie
Salt og peber
Citronsaft
Laurbærblade
Spidskommen

Fremgangsmåde:

Stil kikærterne i blød 12 timer før brug.
Kog dem i vand med masser af salt, 4-5 peberkorn (husk at tælle hvor mange du putter i så du kan tage dem fra igen) og 3 laurbærblade.
Kog dem til de er helt møre, godt og vel 1½ time.
Hæl kikærterne i en si med skål under til vandet. Vandet skal gemmes.
Tag peberkorn og laurbærblade fra.
Kom kikærterne i en jævn skål og tilføj hvidløg, spidskommen, tahin, citronsaft og olivenolie.
I humus skal der masser af olivenolie, så her synes jeg det er op til folk selv hvor cremet de vil have den. Men 2 dl vil jeg sige er et minimum.
Det hele blendes med en stavblender til det har fået en jævn konsistens.
Smag til efter behag.

Servering:

Prøv evt. humus med noget friskhakket persille i for variation.
Humus kan spises på brød, i salater eller til pasta, eller som tilbehør til hvad man nu synes.

Bonusinfo:

Ligesom alle andre bælgfrugter har kikærter et højt indhold af protein.
Tørrede kikærter kan holde sig flere år.
Er der ikke tid til at sætte tørrede kikærter i blød, kan kikærter på dåse bruges med det samme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: