Græskarsuppe med kokosmælk

21 Oct

Græskar er i sæson og hvad passer bedre til en kold, grå efterårsdag end en varm græskarsuppe i den flotteste orange farve.

Portionstørrelse: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 1½ time

Ingredienser:

1 hokkaido græskar
3 bagekartofler
1 løg
1 dåse kokosmælk
½ liter grøntsagsbouillon
2 tsk knust ingefær
Salt, peber, stødt koriander
2 dl græskarkerner
1 spsk olie
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og skær disse i 2 x 2 cm. tern.
Skær hokkaido i samme størelse, denne behøves ikke skrælles. Dog skal indmad fjernes.
Hak løg.
Svits løg og stødt koriander ved høj varme et par minutter, uden at løg tager farve.
Tilsæt derefter kartofler og græskar og svits med sammen med ingefær.
Tilføj bouillon og lad koge til alt er mørt.
Blend suppen med en stavblender.
Tilføj kokosmælken.
Smag til.

Varm olie op i en lille pande.
Rist græskarkerner i lidt salt og peber til de er sprøde.

Servering:

Server suppen med de ristede kerner ovenpå.
Små spaghetti smager også fint i suppen.

Bonusinfo:

Har ikke selv prøvet dette, men græskarkernerne fra græskaret kan tørres og gemmes til senere brug.
Knust ingefær kan købes på glas og holder længere end frisk ingefær.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: